Onze behandelwijze

Hoe gaan we te werk?

1. Screening

U kunt De Fysio Heerenveen bezoeken zonder verwijzing van uw huisarts. Onze Fysiotherapeuten zijn goed opgeleid om te kunnen beoordelen of u bij hen aan het juiste adres bent. Uw behandeling begint daarom altijd met een screening.

2. Anamnese

Na de screening zal de fysiotherapeut uw klacht in beeld brengen middels een vraaggesprek. Dit noemen we ook wel de Anamnese. De Fysiotherapeut brengt het ontstaan en beloop van uw klacht in beeld.

3. Onderzoek

Na het vraaggesprek volgt een Fysiotherapeutisch onderzoek. Bij De Fysio Heerenveen zijn we expert in het houdings- en bewegingsapparaat. We kunnen middels gerichte onderzoeksmethoden de oorzaak van uw klacht vaststellen.

4. Doelstelling

Uw hulpvraag staat centraal voor het gericht samenstellen van een optimale behandeldoelstelling. Dit doen we samen, uw hulpvraag, en onze expertise.

5. Behandeling

Een Fysiotherapeutische behandeling kan zowel in de behandelkamer als in de oefenzaal plaatsvinden. In de behandelkamer werken we vooral aan het verbeteren van de voorwaarden voor training en herstel. Denk hierbij aan reguliere fysiotherapie, mobilisatietechnieken, massage of dry needling. Deze behandelingen zijn vooral gericht op het oplossen van factoren die het bewegen belemmeren en het creëren van voorwaarden om te kunnen starten met oefentherapie. Bij de afweging van de te gebruiken technieken en methoden maken we gebruik van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Wat niet werkt, doen we niet!

6. Oefentherapie

Bij tal van blessures of aandoeningen blijkt het bewezen effectief om actief te oefenen, al dan niet in combinatie met manuele behandelingen. Wanneer de voorwaarden daarvoor zijn gecreëerd in de behandelkamer gaan we samen met u oefenen in de oefenruimte.

7. Evaluatie

Tijdens het gehele beloop van het behandeltraject evalueren we nauwkeurig uw vooruitgang. Alleen zo kunnen we bepalen of uw herstel verloopt volgens verwachting. Bij De Fysio Heerenveen begeleiden we u daarom altijd één-op-één, ook tijdens de oefentherapie. We geloven namelijk dat alleen persoonlijke begeleiding u het optimale rendement van uw training zal opleveren. We zullen u tijdens iedere oefening stimuleren het maximale uit uw hersteltraining te halen, maar controleren tegelijkertijd ook of u niet teveel doet. Zo werken we samen richting uw eigen persoonlijke en unieke doel op dat moment. Wel zo veilig! 

Is dit de persoonlijke behandelwijze waar jij naar opzoek bent?

Maak eens een afspraak, misschien kunnen we ook voor jou het verschil maken...