Niet zomaar een leuk kleurtje

Medical taping

Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van CureTape®. Deze tape is veel functioneler dan de conventionele witte sporttape: het ondersteunt en activeert de lichaamseigen herstelmechanismen zonder de bewegingsvrijheid daarbij te beperken. CureTape® komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid.

Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk.

Het toepassingengebied van CureTape is erg breed. Denk hierbij aan de behandeling van: 

  • Blessures
  • Spierscheuren
  • Zweepslag
  • Reduceren van ontstekingen of vochtophopingen
  • Houdingscorrecties
  • Klachten door overbelasting
  • Hoofdpijn
  • Nek- en schouderpijn
  • Rugpijn
 
Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Bij De Fysio Heerenveen zijn we overtuigd van de noodzaak van één op één begeleiding, iedere behandeling opnieuw. Alleen zo kunnen we de ideale omstandigheid creëren voor optimaal herstel. Snel en effectief!

“Fijn dat er bij jullie zoveel persoonlijke aandacht en tijd is voor de patiënt. Ik voel mij welkom!”

Waarom Fysio Heerenveen?

Iedere klant en behandeling is uniek

Bij De Fysio Heerenveen zijn we dan ook overtuigd van de noodzaak van één op één begeleiding, iedere behandeling opnieuw. Alleen zo kunnen we de ideale omstandigheid creëren voor optimaal herstel. Snel en effectief!

Alleen persoonlijke begeleiding

De Fysio Heerenveen staat voor een persoonlijke en doelgerichte aanpak. Wij begeleiden u daarom altijd één-op-één, ook tijdens oefentherapie. We geloven namelijk dat alleen persoonlijke begeleiding u het optimale rendement van uw training zal opleveren.

Hoge standaard

Wij willen weten welke behandeling werkt. Daarom laten onze therapeuten zich continu bijscholen, niet omdat het moet, maar omdat we het willen. De Fysiotherapeutische zorgverlening bij De Fysio Heerenveen is dan ook gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Cliënt staat centraal

Bij De Fysio Heerenveen kijken we niet alleen naar het (bewegings)‘probleem’ maar vooral ook naar de impact van dat probleem op uw dagelijkse leven. Pijn en bewegingsdisfunctie is immers op zichzelf vaak niet het probleem, maar wel dat u daarmee niet meer met uw kleinkind kan voetballen, of kan traplopen. Vanuit die visie is de benadering van ieder probleem aan het houdings- en bewegingsapparaat uniek.

Medical taping in Heerenveen

Wil jij lichamelijke problemen verhelpen en voorkomen?

Maak eens een afspraak bij onze fysiotherapeut voor medical taping, misschien kunnen we ook voor jou het verschil maken...