Links
Hieronder vindt u interessante links naar meer informatie over het vak Fysiotherapie. Klik op het logo voor een link naar de website.
 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) Het KNGF behartigt al sinds 1889 voor ruim 23.000 aangesloten fysiotherapeuten. Het KNGF heeft als doel om de voorwaarden te scheppen waardoor fysiotherapeutische zorg van goede kwaliteit gerealiseerd wordt, die toegankelijk is voor de gehele Nederlandse bevolking, met erkenning van de professionele deskundigheid van de fysiotherapeut.
De Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)
De NVMT is al ruim 30 jaar dé beroepsinhoudelijke vereniging voor manueel therapeuten in Nederland. De NVMT is erkend door de landelijke beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).
Stichting Opleidingen Musculoskeletale Therapie (SOMT)
SOMT verzorgt onderwijs op het gebied van fysiotherapie en manuele geneeskunde op een zo hoog mogelijk kwalitatief niveau. SOMT biedt HBO-Masters (MSc) in de Manuele Therapie, Sportfysiotherapie, Bekkenfysiotherapie en Fysiotherapie in de Geriatrie. Alle masteropleidingen zijn erkend door het KNGF voor toegang tot de desbetreffende deelregisters van het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.
Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg (CIBG)
Het CIBG is een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en registreert zorgverleners in het zogenaamde BIG-register. Het BIG-register geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Er staan meer dan 340.000 zorgverleners geregistreerd in het BIG-register.